M. İstemihan Talay Yatılı Bölge Ortaokulu

Vizyon: Çalışırken dinlenen değil, dinlenirken çalışan ve her ne pahasına olursa olsun birbirini seven nesiller yetiştirmek.

Misyon: Tarihinden aldığı güçle geleceğe güvenle bakan, bilimin ışığında bilginin peşinden koşan, koşarken öğrenen, öğrendiğini sorgulayan, yorulduğunda yürüyen, sevinci paylaşan, acıyı bölüşen, birlikte ağlayıp, birlikte gülüşen insanlar yetiştirmek için varız.

Başarılar: KURUMSAL BAŞARILARIMIZ 2010/2011 eğitim-öğretim yılı Tarsus ilköğretim okulları arası bilgi kültür yarışmasında ilçe 3.lüğü. 2012/2013 eğitim-öğretim yılı Tarsus ilköğretim okulları arası bilgi kültür yarışmasında ilçe 3.lüğü. 2011/2012 eğitim-öğretim yılı Toplam Kalite Yönetimi Eğitimde Kalite Ödülleri İlçede YILIN KURUMU Ödülü. 2011/2012 eğitim-öğretim yılı Toplam Kalite Yönetimi Eğitimde Kalite Ödülleri Ekip Dalında Katre Ekibi İlçe Üçüncülüğü Ödülü. 2012/2013 eğitim-öğretim yılı Toplam Kalite Yönetimi Eğitimde Kalite Ödülleri Kurum Dalında İlçe Üçüncülüğü. 2012/2013 eğitim-öğretim yılı Toplam Kalite Yönetimi Eğitimde Kalite Ödülleri Kurum Dalında MERSİN İl Üçüncülüğü.

Pansiyon Bilgileri: Pansiyonumuz 90 öğrenci kapasitelidir.Odalar 3 öğrenci kalacak şekilde mümkün olduğunca ev ortamına yakın düzenlenmiştir.
Saatler: 08:00-15:00 M.İstemihan Talay Yatılı Bölge Ortaokulu
Isınma: Kalorifer + Klima
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda küçük ve yıldız atletizm (kız/erkek ayrı ayrı), yıldız futbol, yıldız voleybol (kız/erkek ayrı ayrı)takımları bulunmaktadır.Ayrıca kick box, güreş alanlarında da öğrencilerimiz yarışmalara katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Bilimsel Proje Kulübümüz her yıl düzenli olarak faaliyet göstermektedir.Her yıl TÜBİTAK Bilim Fuarı organizasyonu düzenlemekteyiz.
Proje Çalışmaları: Okuma ile ilgili "Uyumadan Önce 10 Sayfa" , sosyal dayanışmayla ilgili "Umuda Işık" Van depreminde zarar gören insanlarımıza destek amacıyla "Kardeşlik TaVAN Yapsın" adlı projelerimiz uygulanmıştır..
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2013-2015 arası 11 ortaklı "Natural Wonders in Europe" adlı Comenius projesine ortak olarak katıldık.

WEB - https://mistalay.meb.k12.tr

Adres - Altaylılar Mah. 0208 Sk. No.2 TARSUS/MERSİN